Media & IT Storage Solutions

Hvordan bør den økende mengden data lagres? Skal det være tradisjonell lagring, skylagring eller kanskje en hybridløsning? Hvilken oppbevaringsmodell som er det beste valget avhenger helt av behovet samt dine ønsker og overordnede struktur for organisasjonen.
Trenger du veiledning i valg av riktig lagringsløsning for IT og media, kan vi hjelpe deg på rett spor. Vi er spesialister på å implementere løsninger for datalagring, inkludert skylagring samt hybrid og tradisjonell lagring. Med vår mange års erfaring kan vi også gi råd om hvilken løsning som er den mest optimale for din bedrift. På denne siden vil vi bl.a. inn på hvorfor skyobjektlagring spesielt kan hjelpe bedrifter med å lagre den økende mengden data i moderne bedrifter og organisasjoner. Lenger ned kan du også lese mer om tradisjonell og hybrid lagring.

Cloud Object Storage: For lagring av store datamengder

Mange bedrifter opplever en eksplosjon i datamengden, som også forventes å vokse betydelig de neste årene. Denne eksplosive veksten er i stor grad drevet av ustrukturerte data, som video, sosiale medier, bilder og tekst. Det er en trend og en utfordring som skyobjektlagringsteknologi kan bidra til å løse.
Skyobjektlagring er en type skybasert datalagring som gjør det mulig for bedrifter og organisasjoner å lagre store mengder data på en skalerbar, tilgjengelig og rimelig måte. Dette er fordi skyobjektlagring er bygget for å håndtere store datamengder som er strukturert på en måte som gjør det enkelt å lagre, administrere og hente data.

Cloud Object Storage fra IBM

Vår partner IBM tilbyr en skybasert lagringstjeneste kalt Cloud Object Storage som gjør det mulig for bedrifter og organisasjoner å lagre store mengder data på en sikker, tilgjengelig og rimelig måte.
Tjenesten er bygget på en «objektbasert» arkitektur, som betyr at data lagres som objekter i stedet for som filer eller blokker. Dette gjør det enkelt å lagre, administrere og hente data, da objektene kan inneholde metadata som beskriver de enkelte objektene.

Denne lagringsløsningen fra IBM er spesielt egnet for lagring av store mengder ustrukturerte data, som bilder, videoer og lydfiler. Tjenesten tilbyr også en rekke sikkerhetsfunksjoner, inkludert kryptering og tilgangskontroll, slik at data er beskyttet mot uautorisert tilgang.

Cloud Object Storage fra IBM kan derfor hjelpe deg med å oppnå både fleksibiliteten, skalerbarheten og enkelheten som kreves for å lagre, administrere og få tilgang til dagens raskt voksende ustrukturerte data.

Fordeler med Cloud Object Storage

Cloud Object Storage er svært skalerbar, noe som betyr at det er enkelt å legge til flere lagringsenheter ved behov. Dette er spesielt nyttig for bedrifter og organisasjoner som trenger å lagre store mengder data, siden det lar deg lagre så mye data som er nødvendig uten å påvirke ytelsen.

En annen fordel med skyobjektlagring er at den er svært tilgjengelig. Data lagret i skyobjektlagring er vanligvis tilgjengelig fra ethvert sted med en internettforbindelse, noe som gjør det enkelt å få tilgang til data uansett hvor du er. Det er spesielt nyttig for bedrifter og organisasjoner som trenger tilgang til data fra flere forskjellige steder.

En tredje fordel med skyobjektlagring er at det er veldig økonomisk. Siden skyobjektlagring er en tjeneste som leveres over Internett, er det ingen maskinvare eller programvare å kjøpe og vedlikeholde. Dette kan gi betydelige besparelser for bedrifter og organisasjoner som velger å bruke skyobjektlagring i stedet for tradisjonell datalagring.

Alt i alt kan skyobjektlagring være en god idé for bedrifter og organisasjoner som ønsker å lagre store mengder data på en skalerbar, tilgjengelig og økonomisk måte.

Tradisjonell- og hybrid storage

Tradisjonell lagring av data involverer fysiske medier som harddisker eller servere installert på et lokalt sted. Dette kan være ineffektivt og dyrt sammenlignet med skylagring, da det er mindre skalerbart og kan kreve vedlikehold. Skylagring er en mer skalerbar, tilgjengelig og økonomisk løsning for lagring av data.

I dag er det flere ulemper med tradisjonell datalagring sammenlignet med skylagring. For det første krever fysiske medier plass og kan være vanskelige å administrere og organisere, spesielt når det er behov for å lagre store mengder data. For det andre krever en lokal server ofte vedlikehold og kan være sårbar for tekniske feil eller krasjer.

Hybridlagring er en lagringsløsning som kombinerer både tradisjonelle harddisker og solid state-stasjoner (SSDer). Hybridlagring er designet for å gi best mulig kombinasjon av hastighet og lagringskapasitet ved å ha en liten mengde rask SSD-lagring for å lagre ofte brukte filer, mens de resterende filene lagres på en tradisjonell harddisk. Vil du vite mer om hybride lagringsløsninger? Så ta endelig kontakt, vi står alltid klare med råd og sparring til riktig løsning.

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Når du søker råd hos oss, garanterer vi at vi leverer profesjonell rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skreddersyr sammen med deg løsningen med kringkastingsutstyr som passer deg og din produksjon best. La oss bruke vår mangeårige erfaring og kompetanse til å rådgi deg slik at din produksjon fungerer optimalt - kontakt oss på info@danmon.no eller på 23 400 400 for å høre mer.

Slide 1

Vi kan hjelpe din bedrift

Hos Danmon er vi klare til å hjelpe din bedrift med den riktige løsningen. Ikke nøl med å ta kontakt, vårt dedikerte team av teknikere har nødvendig kunnskap og erfaring for å levere pålitelige og innovative løsninger som oppfyller de høyeste standarder for kvalitet og sikkerhet

    Scroll to top