Kognitive løsninger i film- og mediebransjen

I det siste har IBM Watson blitt et mer ettertraktet verktøy innen film- og medieindustrien. IBM Watson er en kunstig intelligens som lar deg redigere videoer raskere og mer effektivt. AI-teknologien gir deg en mengde fordeler innen videoredigering, hvor mange av de manuelle prosessene i redigeringsarbeidet kan kuttes ut, slik at det blir mer tid til å fokusere på det kreative.

IBM Watson er en kunstig intelligens som lar deg lage profesjonelle videoer på kortere tid. Med Watson kan du analysere videoer og identifisere de viktigste elementene, slik at du kan fokusere på det som er viktig. Det lar deg lage kreative og engasjerende videoer med profesjonell kvalitet, men uten den mer kjedelige delen av redigeringsarbeidet. Watson kan blant annet gjenkjenne tale, forstå språk, analysere bilde- og videodata, noe som gjør det til et svært nyttig verktøy for å finne og velge spesifikke scener. Watson er også utstyrt med avanserte funksjoner som lar deg tilpasse videoer til ulike formål og plattformer. Den lar deg lage videoer som er målrettet og engasjerende for seerne dine. Watson kan også hjelpe deg med å optimalisere videoer for ulike skjermstørrelser slik at du kan nå flere seere. Med IBM Watson kan du lage profesjonelle videoer raskere og mer effektivt enn noen gang før.

Bruken av IBM Watsons AI-teknologi i filmproduksjon

IBM Watsons AI-teknologi har blitt brukt i en rekke ulike bransjer, og nå har den for så vidt også begynt å gjøre seg gjeldende i filmproduksjon. Med Watsons kraftige maskinlærings- og databehandlingsfunksjoner kan filmskapere nå få tilgang til en rekke nye verktøy for å hjelpe dem med å lage mer engasjerende innhold for publikum. Ved å ha mer fokus på det kreative og la teknologien styre de manuelle arbeidsflytene. Men hvordan brukes Watson til filmproduksjon i dag?

Et populært eksempel på produksjoner der Watson brukes er skrekkfilmen «Morgan» fra 2016, der 20th Century Fox testet teknologien i samarbeid med IBM. Prosjektet var at de skulle få Watson til å lage en trailer for filmen. IBM taklet oppgaven med en unik løsning, noe som resulterte i den første traileren som ble opprettet utelukkende ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring. «Morgan»-traileren er et annet eksempel på hvordan disse teknologiene forventes å endre måten vi produserer og jobber med video i de kommende årene.

Men hvordan fungerer AI i redigeringsprosessen? I dette tilfellet trente de systemet til å forstå sjangeren ved å mate det med trailere fra 100 skrekkfilmer. På denne måten fikk Watson også større innsikt i blant annet atferdsmønstre og følelser som gjør seg gjeldende innenfor skrekksjangeren. I tillegg var det også mulig for Watson å kategorisere data for hvordan en trailer innenfor sjangeren skulle strikkes sammen.

Så ble Watson matet selve filmen "Morgan". Etter at programmet "så" filmen, identifiserte det 10 øyeblikk som ville være de beste klippene for en trailer. Resultatet var den første traileren laget av kunstig intelligens og maskinlæring og redigert av en erfaren filmskaper. «Morgan»-traileren er derfor et godt eksempel på hvordan disse teknologiene vil endre måten vi produserer og jobber med video i de kommende årene. Samtidig kan disse teknologiene bidra til å gi rom for kreativitet og minimere manuelle prosesser og arbeidsflyter. Vil du vite mer om hva Watson kan hjelpe deg med? Så ikke nøl med å ta kontakt, vi er klare til å gi råd og dele ideer.

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Når du søker råd hos oss, garanterer vi at vi leverer profesjonell rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skreddersyr sammen med deg løsningen med kringkastingsutstyr som passer deg og din produksjon best. La oss bruke vår mangeårige erfaring og kompetanse til å rådgi deg slik at din produksjon fungerer optimalt - kontakt oss på info@danmon.no eller på 23 400 400 for å høre mer.

Slide 1

Vi kan hjelpe din bedrift

Hos Danmon er vi klare til å hjelpe din bedrift med den riktige løsningen. Ikke nøl med å ta kontakt, vårt dedikerte team av teknikere har nødvendig kunnskap og erfaring for å levere pålitelige og innovative løsninger som oppfyller de høyeste standarder for kvalitet og sikkerhet

    Scroll to top