VR og AR for kringkasting og filmproduksjon

Virtual Reality (VR, Augmented Reality (AR) og Extended Reality er teknologier som revolusjonerer måten vi opplever og samhandler med innhold. I kringkasting og filmproduksjon har VR og AR blitt brukt til å skape nye og oppslukende opplevelser for seerne, ved å legge et ekstra lag med kunstig virkelighet til filmer og videoproduksjoner.
VR teknologien brukt i en videoproduksjon er i de fleste tilfeller, kun bruk av en ensfarget bakgrunn (typisk blå eller grønn) for filming av en eller flere personer. Ved hjelp av elektronikk, erstattes denne ensfargete bakgrunnen med en datagenerert verden. Dette kan være kunstige objekter som møbler i et rom eller annen bakgrunn som bilder av natur. På denne måten flyttes personene i bildet, inn i en datagenert virtuell verden.
AR, som navnet antyder, forsterker virkeligheten vår ved å forbedre deler av vår fysiske verden og erstatter den med digitalt innhold. Bildene som presenteres, har datagenererte objekter plassert inn sammen med de virkelige objektene i miljøet som filmes av et kamera.

Hva er så Extended Reality (XR)?
XR er et altomfattende begrep som inkluderer AR-, VR--teknologier. XR kan bety AR eller VR, men ikke omvendt. VR plasserer vår virkelighet i en fullstendig simulert verden; AR legger et digitalt overlegg på det vi kan se; og lar oss også samhandle med objekter i den virtuelle verdenen. XR er når du ikke kan skille den virtuelle verden fra den virkelige verden.

Oppdag en verden av muligheter med våre løsninger

For å bygge en løsning for produksjon med virtuelle verktøy er den mange forskjellige teknologier som kan benyttes og kombineres. Dette omfatter alt fra programvaren til de fysiske løsningene i studio eller på sette som robotikk og store LED vegger.
Med våre VR- og AR-løsninger er mulighetene uendelige. Flere av våre leverandører har skapt innovative teknologier.

Pixotope o

Pixotope-løsningen for XR er en proprietær «off-axis rendering» og «mapping» programvare for å skape datagrafikk til LED-skjermer i studio. En del av en standard Pixotope-arbeidsflyt er inkludert i WYSIWYG (What You See Is What You Get) Editor, som ikke krever bearbeiding eller kompilering når du gjør endringer i innholdet.

For å bruke Pixotope XR-løsningen, drar brukerne ganske enkelt inn en "XR Wall"-aktør i deres virtuelle miljø, som brukes som representasjon av de fysiske skjermbildene i det virtuelle miljøet.

Løsningen fra Pixotope støtter et antall avanserte funksjoner som arbeidsflyten mer effektiv

 • 10-biters ukomprimert videoarbeidsflyt via OCIO/ACES
 • Rask respons på grunn av at det ikke er behov for en ekstern medieserver
 • Leverer til flere LED skjermer fra en enkelt eller flere maskiner
 • Fullt integrerte AR- og VS-arbeidsflyter for sømløst å kombinere teknikker for virtuelle sett-utvidelser osv
 • Avansert mulighet for å konfigurere hvordan det skapte bildet legges ut
 • Fullfargegradering per utgang for nøyaktig fargetilpasning
 • Evne til å slå av tonekartlegging for å unngå dobbel gamma
 • XR Overscan for å blande innvendig og utvendig kameravutsnitt
 • Optimaliser kamerarotasjon og FOV automatisk
 • Evne til å kontrollere oppdateringsfrekvensen til Outside of frustum-gjengivelse
 • Støtte for XR DLSS supersampling. Doble ytelsen uten synlig tap av kvalitet.
 • Støtte for virtuelle kamerabevegelser mens du bruker XR

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Når du søker råd hos oss, garanterer vi at vi leverer profesjonell rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skreddersyr sammen med deg løsningen med kringkastingsutstyr som passer deg og din produksjon best. La oss bruke vår mangeårige erfaring og kompetanse til å rådgi deg slik at din produksjon fungerer optimalt - kontakt oss på info@danmon.no eller på 23 400 400 for å høre mer.

Slide 1

Vi kan hjelpe din bedrift

Hos Danmon er vi klare til å hjelpe din bedrift med den riktige løsningen. Ikke nøl med å ta kontakt, vårt dedikerte team av teknikere har nødvendig kunnskap og erfaring for å levere pålitelige og innovative løsninger som oppfyller de høyeste standarder for kvalitet og sikkerhet

  Scroll to top