Kilden Teater og Konserthus

Stor suksess da Kilden Teater og Konserthus fikk prøve Quiet Rail System fra
Mark Roberts Motion Control

I begynnelsen på november ble det i forbindelse med et konsertopptak av Kristiansand Symfoniorkester arrangert et Proof Of Concept (POC) på Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand. Systemet som ble testet var et Quiet Rail System (QRS) fra Mark Roberts Motion Control (MRMC), som er et nærmest lydløst robot-skinnesystem med kameradolly. Dette kom i stand etter lengere tids samtalte rundt muligheter ved slike løsninger, og var i regi av Danmon som distribuerer MRMC sine produkter i Norge. Til stede på denne testen var selvsagt også representanter for MRMC. I tillegg hadde vi også invitert folk fra Creative Technology i Bergen og Norsk Produksjon (Npro) i Trondheim. Begge disse firmaene holder på med lignende produksjoner i sine hjembyer, og ville gjerne være med å se på et operativt QRS-system under en reell produksjon.

Kristian H Lohne, bildetekniker på Kilden Teater og Konserthus uttaler dette om denne testen av MRMC skinnesystem:

- Her på Kilden Teater og Konserthus har vi valgt en PTZ kamera løsning for vår kameraproduksjon og vi ser alltid etter muligheter for å forbedre opplevelsen av våre digitale produksjoner. Vi møtte Matt Bryan på IBC2023 sammen med Per Erik og avtalte en demo her på huset.
- I november 2023 hadde vi den store gleden av å ha celebert besøk her på Kilden Teater og Konserthus. Per Erik hos Danmon hadde lagt opp til en demo av en seks meter MRMC QRS kameraskinne på en konsert med vårt symfoniorkester her på huset. Per Erik inviterte salgsleder Matt Bryan og tekniker Nick Mason fra MRMC for å bistå i den tekniske demoen. I tillegg kom teknisk team fra Creative Technology (CT) som står for TV-produksjonen for Bergen Filharmonien, og Norsk Produksjon (npro) som er teknisk team rundt Trondheim Symfoni Orkester.
- Muligheten vi fikk til å faktisk få prøve MRMC sin QRS i en produksjon er jo den beste måten for å se hva en kameraskinne tilfører. Det at MRMC tidligere ikke har gjort en installasjon i en konsertsal for symfoniorkester gjorde at denne demoen ble ekstra interessant for begge parter.
- Kameraskinnen ble plassert oppe på gallerikant scene venstre for å gi total- og nærbilder med bevegelse. Støynivå på motoren under bevegelse er noe som er helt avgjørende ved en eventuell investering. Det vi satte veldig pris på var at Matt Bryan (MRMC) selv tok seg tid og kom hit selv og utforsket dette sammen med oss da det fort blir komplisert med tanke om minst mulig støy og forstyrrelser for publikum og orkester. Etter konserten sendte orkesteret sin sjefdirigent på eget initiativ en e-post der han ga mange positive tilbakemeldinger og bekreftet at ønske om videre utvikling om mer bevegelse i bilde også er et sterkt ønske fra dem og at det løftet produksjonen mange hakk.
- Vi hadde et par fine dager sammen der vi ble godt kjent, og vi opplevde stort interesse fra MRMC til å finne en god løsning for oss. Det at en leverandør viser slik interesse at de selv tar turen fra utlandet viser at de ønsker et samarbeid og virkelig er interessert i at vi skal bli fornøyde. Så tusen takk for nytt bekjentskap, service fra øverste hylle og vi ser frem til veien videre. Dere fikk virkelig vist oss hva MRMC kan tilby og vi håper at vi også fikk gitt dere gode tilbakemeldinger om produkt og våre behov.

Thomas Solihgaug fra Norsk Produksjon uttaler følgende:

- Vi har nå fått muligheten til å se og teste MRMC QRS-1 Quiet Rail System et par ganger. Både med og uten robot tracking system. Dette er et skinnesystem vi ser på å integrere i vårt utleiesortiment for å løfte kameraproduksjonene våre med nye, mer dynamiske bilder. Vi er imponert over hva denne pakken kan tilby hva gjelder systemintegrasjon, operasjon og kapasiteter. Vi ser frem til en spennende fremtid med MRMC og Danmon.

Theodor Ramskeid fra Creative Technology har følgende å si om testen:
- Jeg har nylig fått teste og bruke en MRMC QRS-1 Quiet Rail System i en orkesterproduksjon i Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand. Dette utstyret gir TV-produksjonen et stort oppsving både i kvalitet og kreativitet. Med MRMC sin kontroller og software er systemet enkelt i bruk og raskt å sette opp. God byggekvalitet gjør kamera-dollyen både stabil og stillegående på skinnene, noe som er ekstremt viktig i denne typen produksjoner. Bildene du får ved å bruke en denne type utstyr gir gode overganger og effekter, og er med på å skape en unik produksjon. Dette er med på å gjøre produksjonen mye mer interessant for seeren.
- Vi brukte QRS systemet i både totalbilder og nærbilder, og selv når den ble zoomet helt inn, ga den fortsatt stabile bilder. I Creative Technologies benytter vi oss for øvrig allerede av 5 stk AFC-100 kamera-robothoder fra MRMC i våre produksjoner for Bergen Filharmonien.

 

QRS demosystemet satt opp og klart til bruk hos Kilden Teater og Konserthus
MRMC kontrollpanelet i bruk

 

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Når du søker råd hos oss, garanterer vi at vi leverer profesjonell rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skreddersyr sammen med deg løsningen med kringkastingsutstyr som passer deg og din produksjon best. La oss bruke vår mangeårige erfaring og kompetanse til å rådgi deg slik at din produksjon fungerer optimalt - kontakt oss på info@danmon.no eller på 23 400 400 for å høre mer.

Slide 1

Vi kan hjelpe din bedrift

Hos Danmon er vi klare til å hjelpe din bedrift med den riktige løsningen. Ikke nøl med å ta kontakt, vårt dedikerte team av teknikere har nødvendig kunnskap og erfaring for å levere pålitelige og innovative løsninger som oppfyller de høyeste standarder for kvalitet og sikkerhet

    Scroll to top