Direktoratet for forvaltning og økonomistyring

Digitaliseringsdirektoratet og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring har investert i eget lyd- og videostudio, samt en mobil studiorigg for videoproduksjon

Ved å flytte det meste av videoproduksjonen inhouse kan de nå levere profesjonelt TV-innhold på dagen, og spare både tid og penger. Løsningene er levert av Danmon Group Norway og er skreddersydd for direktoratenes behov.

Videoproduksjonen i Digitaliseringsdirektoratet og DFØ har økt betraktelig de siste årene, særlig under og etter koronapandemien. I begynnelsen sto eksterne byråer for produksjonen, men behovet for å kunne produsere kvalitetsinnhold til ulike plattformer og formål selv, ble etter hvert bare tydeligere og tydeligere. Da de to direktoratene ble samlokalisert på Økern var et eget studio for videoproduksjon nærmest en forutsetning.
Leverandør av studioløsningen ble Danmon Group, som nå har levert både et komplett lyd- og videostudio, samt et mobilt tv-studio til direktoratene.

«Intern videoproduksjon er fremtiden»
Kristin Lundtveit, seniorrådgiver i DFØ, jobber med leder- og kompetanseutvikling og er en av mange brukere av videoløsningene i direktoratet. Hun bruker studioene både til opptak og direktesendinger. Lundtveit mener intern videoproduksjon er fremtiden og sier; «Løsningen har gjort det mye enklere å produsere innhold vi før måtte anskaffe eksternt til høy kostnad og mye ekstraarbeid. Vi kan også nå flere i målgruppen akkurat når vi trenger det»
Tilgangen til videoproduksjon internt har også gjort det enklere å utvikle et godt digitalt læringstilbud. «Jeg har fått bygget opp en meny av små videoer som kan brukes og gjenbrukes i ulike læringsaktiviteter. Det gjør at brukerne får faglig påfyll med høy kvalitet lett tilgjengelig», sier Lundtveit.


Kristin Lundtveit jobber med kompetanse- og ledelsesutvikling, og leder programstaben for toppledergrupper i staten. Foto: Difi.

Profesjonelt studio for lyd- og videoproduksjon
Den første studioløsningen Damon leverte var et komplett lyd- og videostudio. Studioet deles av begge direktoratene og dekker flere behov. Her kan man blant annet gjøre opptak for deling på nett eller intranett, opptak til podkaster, webinarer, holde allmøter for de ansatte og kjøre direktesendinger eksternt.
Andreas Oterhals, IT-rådgiver i DFØ, har hatt ansvar for anskaffelsen og er glad for fleksibiliteten det interne studioet gir; «Vi hadde, og har, en utmerket partner på byråsiden, Video for Web, men merket også at det var mange ansatte som kom til oss og hadde hastverk. Ofte ønsket de innhold levert samme dag, eller uten budsjett for å leie inn byrå. Nå er det mye enklere å levere på behovene», sier han.

Studioet har en stor TV-skjerm som fungerer som bakgrunn, men har også muligheten til å trekke for gardinene og lage et studio med virtuell bakgrunn. Det er et relativt lite rom, så for å spare gulvplass henger alle tre kameraene fra taket.
Hvert kamera og hver lydkilde blir tatt opp individuelt, men det klippes også live. Det betyr at det produseres en versjon underveis som ofte kan brukes i etterkant uten etterarbeid.

Utstyr studio:

STUDIOGrønnvegg til studio for chroma key
VIDEOCanon PTZ kamera, Vmix mix engine, Multiviewer
AUDIODHD Lydmikser og ruter, Sennheiser trådløse mikrofoner, bord mikrofoner, høyttalere
LYSLED Bicolor lamper, DMC kontrollsystem.

Mobilt TV-studio klart på få minutter
Direktoratenes siste innkjøp er et portabelt produksjonsstudio for opptak både internt og eksternt. Med det mobile studioet kan de produsere kvalitetsinnhold til strømming eller opptak uansett hvor man måtte befinne seg. «Slike oppdrag har vi mange av og tidligere brukte vi underleverandører til å produsere. Når vi kan gjøre det selv, er investeringen raskt innspart», forteller Oterhals.
11 minutter og 24 sekunder er alt de trenger for å få riggen produksjonsklar, en jobb som tidligere tok tre personer seks timer. «Det er ofte ikke mulig å få tidlig nok tilgang til lokaler når man skal produsere innhold ute av huset, så det at man kan komme med en nær ferdig løsning i kasser er gull verdt», sier Oterhals.


Andreas Oterhals er leder for et teknisk team som har ansvaret for lyd- og videostudioet i DFØ. Fra venstre: Kylo Salvesen, Andreas Oterhals, Markus Lysaker

 

Utstyr portabelt produksjonsstudio

SET-UP
VIDEO2 Canon PTZ, 1 Blackmagic, Vmix mix engine, Multiviewer
AUDIODHD Lydmikser og ruter, Sennheiser trådløse mikrofoner, bordmikrofoner
TRANSPORT2 Produksjonsflight (AUDIO og VIDEO) 4 mindre flights

 

Samarbeid om skreddersydde løsninger
Begge studioløsningene er resultat av tett samarbeid mellom Danmon og direktoratene. Sammen har de brukt tid på å finne de løsningene som dekker behovene og gir mest mulig for pengene. «Vi har vært veldig konkrete i vår bestilling, og vi har fått det vi har bedt om, til tiden, og det har vært viktig for oss», sier Oterhals.

Om oss:
Danmon Group Norway AS er en av Norges ledende leverandører av teknisk utstyr, produkter og løsninger for bl.a. TV- og radiostasjoner, film- og videoprodusenter, postproduksjon, Teater og presentasjons- og kommunikasjonsløsninger for bedrifter og institusjoner. Vår ekspertise spenner vidt, enten du trenger individuelle produkter eller en skreddersydd teknisk løsning. Med over 40 års erfaring i bransjen kan vi tilby kompetent rådgivning og den nyeste kunnskapen.

Danmon Group Norway AS er et heleid datterselskap av det danske konsernet Dan Technologies A/S. Vi inngår i Danmon Group, som har 5 selskaper fordelt over Skandinavia med samme navn. Gruppen omsetter for 190 millioner NOK, og har til sammen 55 medarbeidere.

DFØ er statens fagorgan for økonomi, styring, ledelse og organisering i staten. DFØs samfunnsoppdrag er å være en pådriver for god styring, ledelse og organisering i staten, og for at staten skal oppnå stordriftsfordeler og synergier i egen drift. DFØ skal bidra til effektiv ressursbruk gjennom å tilby fellesløsninger som gir synergier og stordriftsfordeler. DFØ leverer lønns- og/eller regnskapstjenester til om lag 83 prosent av alle statlige virksomheter. Denne oppgaven står for tre fjerdedeler av virksomheten, målt i årsverk.

Digitaliseringsdirektoratet er regjeringens fremste verktøy for digitalisering av offentlig sektor. Digitaliseringsdirektoratet drifter og videreutvikler viktige fellesløsninger og ivaretar strategisk samordning av digitalisering i sektoren. Digitaliseringsdirektoratet har staten, kommunene, næringsdrivende, frivillig sektor og innbyggerne som målgrupper.

Profesjonell rådgivning og problemløsning

Når du søker råd hos oss, garanterer vi at vi leverer profesjonell rådgivning med fokus på dine behov. Vi lytter til dine behov og skreddersyr sammen med deg løsningen med kringkastingsutstyr som passer deg og din produksjon best. La oss bruke vår mangeårige erfaring og kompetanse til å rådgi deg slik at din produksjon fungerer optimalt - kontakt oss på info@danmon.no eller på 23 400 400 for å høre mer.

Slide 1

Vi kan hjelpe din bedrift

Hos Danmon er vi klare til å hjelpe din bedrift med den riktige løsningen. Ikke nøl med å ta kontakt, vårt dedikerte team av teknikere har nødvendig kunnskap og erfaring for å levere pålitelige og innovative løsninger som oppfyller de høyeste standarder for kvalitet og sikkerhet

    Scroll to top